Меню
Вашата количка

Блог

laicabulgaria 02 дек 0 1741
Често, когато говорим за диети, периоди на детоксикация или възстановяване на баланса на тялото , говорим главно за храна. От друга страна е твърде лесно да забравим как правилната хидратация е в основата на нашето благосъстояние.  Както знаем, тялото ни се състои главно от вода : източници на Мини..
laicabulgaria 02 дек 0 1152
Всеки месец българските семейства харчат средно 380 лева за пазаруване на хранителни стоки . През последните три години, както показват данните на НСИ  „Разходи на домакинствата ”,  около 30% от разходите са по направление „Храна и напитки“.  Въпреки че нивото и структурата на разходите зависят до г..
laicabulgaria 02 дек 0 1382
Къде е пластмасата? Според проучване на WWF от 2019 г. „ Оценяване на поглъщането на пластмаса от природата към хората “, от 2000 до 2019 г. по света  произведеното количество пластмаса е равно на това, произведено общо през 20-ти век. Прогнозите са, че до 2030 г. производството може да се увеличи..
laicabulgaria 02 дек 0 1262
През последните години консумацията на филтрирана вода в нашите домове и на масите стана все по-разпространена : кани и филтриращи бутилки или филтри, които се поставят директно за смесителя, са чудесни възможности за филтриране и подобряване на вкуса на вече питейна вода. Но какви са предимствата..
laicabulgaria 02 дек 0 1620
Темата за филтрирането на водата в дома все повече се обсъжда във форуми и социални мрежи. Както видяхме от последните изследвания, много българи през последните две години са избрали да пият чешмяна вода, когато са жадни и трябва да се хидратират, изоставяйки консумацията на вода в пластмасови бути..
laicabulgaria 02 дек 0 293
Микропластмаси и здраве: научната гледна точка През последните години разпространението на замърсяването с микропластмаси нараства експоненциално. Въпреки това, все още има много малко научни изследвания, които оценяват потенциалните отрицателни ефекти на това явление върху околната среда и човешко..
Показва 1 до 6 от 6 (1 страници)