Темата за филтрирането на водата в дома все повече се обсъжда във форуми и социални мрежи. Както видяхме от последните изследвания, много българи през последните две години са избрали да пият чешмяна вода, когато са жадни и трябва да се хидратират, изоставяйки консумацията на вода в пластмасови бутилки за еднократна употреба. Не всеки обаче използва система за филтриране на чешмяна вода, често защото предимствата и ползите от филтъра за питейна вода не са известни.
Филтрирането на чешмяната вода често води до по-добра и приятна на вкус вода. Консумирането на чешмяна вода, когато сте жадни, е удобно, просто и рентабилно решение.

Проблемът с неприятната дегустация на вода

Водата в България е безопасна. Постоянният мониторинг, дава възможност да се поддържа много високо качество на водата и възможността за безопасното й използване.


Хлорът обаче се използва, за да поддържа водата чиста и "защитена", докато стигне до домовете ни. Това може да придаде на чешмяната вода горчив и неприятен вкус (въпреки че използваните количества хлор са безвредни за хората).

Този проблем се решава лесно с един от продуктите на LAICA, снабден с филтър за питейна вода, т.е. филтрираща кана/гарафа, бутилка, стандартна кана , или филтър за кран, всички от които дават възможност да се намали количеството хлор и да се осигури достъп до приятна на вкус вода за пиене по всяко време.

Пясък, ръжда и други вещества: как можем да ги премахнем?

Вярно е, че чешмяната вода понякога може да съдържа малки количества пясък, ръжда и други нежелани вещества. Този тип проблем обикновено може да бъде проследен до крайната секция на тръбите, а не до водопроводната система.


Водата е подложена на множество строги проверки по водоснабдяването, всякакви проблеми в тези анализи скоро ще бъдат открити и решени. Пясък, ръжда и други вещества обикновено се въвеждат в тръбната секция на жилищните блокове и частните домове като цяло. Причината често са стари тръби или лоша поддръжка. Домашната филтрация на водата също решава този тип проблеми с прост филтър. За да уловите всякакви частици, песъчинки, микропластмаси, както и разтворени вещества като хербициди и пестициди, както филтърът  HYDROSMART™ на LAICA,  така филтърът Bi-Flux и FastDisk ви позволяват да получите чиста вода с приятен вкус.

Коя система за филтриране на вода за дома трябва да избера?

Благодарение на дългогодишния си опит, LAICA предлага пълна гама от продукти за филтриране на чешмяна вода. Не само това, LAICA предлага и набор от различни филтри, които позволяват различни нива на филтриране на питейна вода и отговарят на различни нужди. Който и да изберете, всеки продукт LAICA ви позволява да получите приятна дегустация на вода само с няколко прости стъпки.

Филтриращи Кани / Гарафи

В каталога на LAICA има два модела филтърни Кани / Гарафи: елегантната и атрактивна Стъклена Кана/Гарафа GlaSSmart™ и Акрилна Кана / Гарафа Flow'n go, изработена от издръжлива пластмаса.

И двете Кани  /Гарафи имат филтър за питейна вода, патентован от LAICA, наречен FAST DISK.™ Това е филтър, който се помещава в капачката на всяка Кана/Гарафа и позволява незабавна филтрация, докато водата се излива. Това е наистина удобно,  защото ефективно намалява хлора, пестицидите, и органичните разтворители на хлорна основа, като същевременно запазва минералите, естествено присъстващи в мрежовата вода, които са полезни за нашите тела. 

FAST DISK™ ви позволява да филтрирате до 120 литра вода (около месец употреба) и е наистина лесен за подмяна само с няколко прости стъпки. Притеснявате ли се, че ще забравите да го замените? Няма нужда да се притеснявате! С безплатното  приложение Laica Home Wellness просто сканирайте QR кода на новия филтър и автоматично ще получите известие, когато дойде време да го замените.

 

myLAICA филтрираща бутилка

Иновативната филтрираща бутилка  myLAICA ви позволява да филтрирате водата, докато пиете. Подобно на филтърните Кана/Гарафа, филтриращата бутилка за вода myLAICA също е снабдена с филтър FAST DISK, който позволява водата да се филтрира, докато пиете, като същевременно запазва полезните за тялото минерали. Ултра удобна и практична, тя е лесна за носене със себе си, където и да отидете.Бутилката за вода е изработена от неръждаема стомана и лесна за измиване. Безплатното приложение Laica Home Wellness също ви позволява да оптимизирате продължителността на използвания филтър.

Филтриращи системи за кран с Ултрафилтрация

Чешмяните системи, проектирани и произведени от LAICA, ви дават достъп до приятна на вкус чешмяна вода по всяко време на деня, просто като включите кранчето във вашата кухня. Двата модела, включени в каталога на LAICA, имат филтър за крана HYDROSMART™, който, незабавно филтрира чешмяната вода и елиминира хлора, ръждата, пясъка, микропластмасите, хербицидите на хлорна основа и пестицидите, разтворителите и други суспендирани частици. Този филтър запазва минералните соли, необходими на нашето тяло.

Филтърна система VENEZIA има три функции: филтрирана вода, нефилтрирана вода и нефилтрирана вода с душ струя.

Филтърна система GENOVA има две функции: филтрирана вода и нефилтрирана вода.

Точно както при филтъра FAST DISK™, безплатното приложение Laica Home Wellness може да бъде изтеглено и за филтъра HYDROSMART™, за да оптимизира жизнения си цикъл и да получите известие, когато трябва да бъде заменен.

Филтърът HYDROSMART™ ви позволява да филтрирате впечатляващите 900 литра вода.

Кани за филтриране

Безспорно най-известният и най-широко използван продукт. Филтърните кани LAICA са практични, удобни и цветни вписват се чудесно във вашата кухня и вратата на хладилника.

Има различни видове и капацитети, но всички те използват филтриращ модул Bi-Flux,  който запазва минералните соли и намалява твърдостта на водата, тежките метали, хлора, химическите замърсители, някои пестициди и хербициди на хлорна основа и трихалометаните, които могат да присъстват в мрежовата вода.