През последните години консумацията на филтрирана вода в нашите домове и на масите стана все по-разпространена : кани и филтриращи бутилки или филтри, които се поставят директно за смесителя, са чудесни възможности за филтриране и подобряване на вкуса на вече питейна вода.


Но какви са предимствата , които тласкат все повече семейства към консумацията на филтрирана вода?

Чешмяна вода
 
№ 1 - СИГУРНОСТ
Безопасна ли е чешмяната вода? Отговорът е да .


Водата, която достига до нашите кранове, е безопасна и годна за консумация.  Според директива на ЕС „Директива за питейната вода (12/2017)“ качеството на водата и достъпът до нея са подобрени в България, Унгария и Румъния. Следователно водата, която достига до нашите кранове, е безопасна и годна за консумация , която редовно се проверява и непрекъснато подобрява.


#2 - ДОБЪР ВКУС
Въпреки че по своята същност водата по  правилно се определя като „безвкусна“, много хора се оплакват от неприятен вкус на чешмяната си вода поради високото съдържание на варовик или хлор (обикновено разтворени за дезинфекция на питейна вода). Този тежък, "почти метален" вкус може да бъде подобрен! Как?


Най-разпространените филтриращи системи действат основно върху хлор и варовик, като намаляват тяхното количество и значително подобряват вкуса, като по този начин правят филтрираната вода по-добра и приятна.


#3 - КОМФОРТ И ЛЕКОТА
Няма съмнение, че отварянето на крана във вашата кухня, за да получите чаша вода, е един от най-простите жестове в света. Това е удобство, което не бива да се подценява, защото е услуга, която ни позволява да имаме винаги на разположение качествена суровина.


Накратко, снабдяването с вода в къщата не е проблем, за който да се притеснявате.

№ 4 - ТАЙНАТА СЪСТАВКА
Едно от най-подценяваните предимства на филтрираната вода се отнася до използването й в рецепти и препарати. Защо да не използвате водата като съставка? Водата всъщност оказва голямо влияние върху нашите рецепти!


За тестото за торта, при приготвянето на зеленчукова супа или по-просто за приготвяне на паста, водата може да се превърне в едно от главните действащи лица. Използването на филтрирана вода, докато готвим, позволява екзалтация на използваните суровини и запазване на най -деликатните вкусове и най-интензивните аромати, без никакви промени.


Дори обикновеният чай от лайка, който пием вечер преди лягане или кафето сутрин, ако се приготви с филтрирана вода, може да стане още по-вкусно.


№ 5 - СПЕСТЯВАНЕ
“Поддръжката на кани или филтриращи бутилки е много скъпа и трудна!”


Една кана за филтриране на вода се нуждае от поддръжка, но всичко е много просто и практично и изисква само няколко лесни стъпки.


Освен това филтърът може да се използва средно около 4 седмици (около 120-150L) и само за една година и при правилна употреба оказва влияние върху спестяванията в сравнение с други решения.


#6 - УВАЖЕНИЕ КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА
И накрая, нека не забравяме, че наличието на металната филтрираща бутилка MyLAICA с вграден филтър- практична за пълнене, съхранение и транспортиране, има много по-ниско въздействие от консумацията на вода върху околната среда отколкото  пластмасовите бутилки за еднократна употреба.


Благодарение на тези решения едно семейство може значително да намали въздействието си върху околната среда.


ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Следователно можем да заключим, че наличието на филтриращи продукти за домашна употреба е добра инвестиция, тъй като се въвеждат множество предимства в ежедневието ни, които ни позволяват винаги и удобно да разполагаме с безопасна и вкусна вода.


Освен това продуктите на LAICA  се адаптират перфектно към вашият начин на живот:

  • тези, които препочитат домашния уют със семейството си , могат да изберат кани с различен капацитет, цветове и ергономия; 
  • тези, които живеят сами или в движение, могат да изберат гарафи или филтриращи бутилки.

Кой филтриращ продукт ще изберете за Вашето семейство?